Filmavond 29-01-2018

De Vogelwacht Drachten-Beetsterzwaag e.o.

‘’It Súd en Omkriten’’

                                                         Opgericht 24 april 1946. Aangesloten bij de B.F.V.W.

                                                             Uitnodiging filmavond

      Maandag 29 januari 2018; Aanvang 20.00 uur

Zalencentrum “De Buorskip”, Vlaslaan 26 in Beetsterzwaag.

Entree: € 4,– (incl. 2x koffie of thee). Zaal open 19.30 uur.

Het Bestuur van de Fûgelwacht ”It Súd en Omkriten ” Drachten – Beetsterzwaag “ nodigt leden en belangstellenden van harte uit voor het bijwonen van  onze jaarlijkse filmavond.

De wereld van de vogels, kent een bekend gezegde :  ”Zo de ouden zongen, piepen de jongen”.

We beginnen daarom deze avond, onder het mom van ” zo ging het vroeger”, met enige historische opnamen  door enkele van onze nationale pioniers op natuurgebied. In dit geval zijn het vooral vogelopnamen.

Op het hoofdmenu voor onze jaarlijkse filmavond staat een prachtige natuurfilm, waarover u misschien al iets hebt gehoord.

De titel van de film is: “Licht en Leven”, die vorig jaar is gemaakt door de inmiddels al behoorlijk bekend geraakte 18 jarige

Jordan van der Maas   uit Drachten.

Jordan heeft de film helemaal zelf gemaakt inclusief de muziek en hij mag er trots op zijn! In de film staat de grote rijkheid van de natuur in de omgeving van ons Koningsdiep centraal. Een uniek verhaal over de natuurlijke ontwikkeling van het Koningsdiep. Het leven in het beekdal wordt 4 seizoenen lang gevolgd.

U ziet dassen, reekalfjes, vogels, slangen, kikkers, noem maar op, voorbij komen.

Een mooie kans voor u om de schoonheid en de omgeving van het beekdal van het Koningsdiep beter leren kennen en dingen te ontdekken, waarvan u het bestaan misschien nog niet wist.

De film is in oktober 2017 in première gegaan in het filmhuis in Gorredijk met meerdere uitverkochte voorstellingen en ook heeft de film inmiddels in de Bios in Drachten gedraaid.

Het is de bedoeling dat we op tijd beginnen met een kop koffie/thee.

Het Bestuur